UC Leuven-Limburg

Cultuur en sport

  • Studeren aan de KHLeuven
  • Studenten Service
  • Info & Inschrijvingen
  • Onderzoek en dienstverlening
  • Over de KHLeuven
  • Werken bij de KHLeuven
  • Pers
U bent hier:
Klimmen: een van de sporten die je kan beoefenen aan de KHLeuven

Een uitgebreid sportaanbod

Sport is voor de KHLeuven van groot belang. De Romeinen wisten het reeds ruim 2000 jaar geleden: ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’.

Op deze pagina's vind je een algemeen overzicht van ons ruime sportaanbod. Wil je het sportaanbod meer in detail bekijken (en bijvoorbeeld inschrijven), dan kan je daarvoor terecht op onze sportwebsite.

Om deze belangrijke KHLeuven-pijler te realiseren, biedt KHLeuven een gans pakket aan mogelijkheden te Leuven en te Diest aan tegen het gunsttarief van 20 euro voor het ganse academiejaar. Tevens is er een unieke deal gesloten met KU Leuven waardoor beider studenten aan dit gunsttarief kunnen gebruik maken van beider sportaanbod en sportaccommodaties.
Met ons aanbod zou je haast je studies vergeten! Badminton, fitness, indoor cycling, klimmen of zumba: het zijn maar enkele voorbeelden van sporten die je een gans jaar kan beoefenen. Daarenboven is er nog een speciaal aanbod op woensdag, de Wednesday Sportsfever: het ganse academiejaar geniet je op woensdag van een niet alledaagse, maar leuke sportactiviteit. Eveneens gratis voor sportkaarthouders!
Bovendien ben je met een sportkaart verzekerd tegen sportongevallen. 

Cultuurkaart

En een uitgebreid cultuuraanbod

Leuven: Eeuwenoud Springlevend!

Straffe Staf geniet met volle teugen van het cultuuraanbod in Leuven: een jazz & DJ-avondje in 't STUK, een concert in Het Depot of naar het theater in 30CC ... het kan allemaal. Leuven is natuurlijk ook een historische stad. Dat zal je ongetwijfeld opvallen als je rond fietst: het stadhuis, het begijnhof, de abdijen en kerken. Het verleden is alom aanwezig. In september 2009 opende "M" het fonkelnieuwe museum in de Vanderkelenstraat. Leuven eeuwenoud springlevend! Op www.uitinleuven.be staan de activiteitenkalender en de links naar alle cultuurhuizen.

Laat je verleiden door wervelend Diest

Diest is een gezellige en innemende Demerstad met een groots en rijk verleden. De stad pakt uit met zijn verleidelijkste charmes: historisch en folkloristisch, landschappelijk en recreatief, kunstzinnig en gastronomisch. Laat je overweldigen door al het moois wat Diest heeft en geniet van een bruisende stad. Alle informatie vind je bij de  dienst Toerisme.

Cultuurkaart KU Leuven

De cultuurkaart is onmisbaar voor wie in Leuven cultuur wil beleven. Met straffe kortingen bij alle grote cultuurhuizen (STUK, 30CC, Het Depot, M, Cinema ZED, Festival van Vlaanderen, Wisper …), gratis toegang tot UUR KULtUUR en tal van exclusieve acties (last minute tickets, meet & greets).

Je kan je cultuurkaart kopen bij je online inschrijving of herinschrijving. Of je kan ze tot 1 april 2015 aankopen op dienst Studentenadministratie van je departement.

Gratis BILL-bundel

Omdat je overal ter wereld cultuur kunt beleven geeft Straffe Staf bij het begin van het academiejaar elke KHLeuven-student de kans om een gratis BILL-bundel aan te vragen. Deze kaart geeft je kortingen in Leuven, Vlaanderen en de rest van de Europa. In oktober 2015 worden de nieuwe codes verspreid.

Cultuursubsidies

Straffe Staf wil alle studenteninitiatieven steunen, ook op cultureel vlak. Wil je met je medestudenten eens naar het theater of museum, dan kan Staf helpen. Wil je echter zelf een danscursus, DJ contest of concert,... dan is Staf al even enthousiast. Check even de procedure(pdf) en vul het online formulier in.

Aanvraagfomulier Cultuurtoelagen

Klik op de afbeelding als u deze niet kan lezen.
Klik op de afbeelding als u deze niet kan lezen.
 
  * Deze velden zijn verplicht
KHLim, KHLeuven en Groep T Lerarenopleidingen zijn vanaf nu hogeschool UC Leuven-Limburg.
Daarom hebben we ook een nieuwe website.
Ik wil naar de nieuwe website: www.ucll.be Sluit dit venster indien je nog iets
wil opzoeken op de oude website.
Vanaf 30 oktober gaan de oude KHLim, KHLeuven en Group T websites offline.