UC Leuven-Limburg

Toegepaste Informatica

  • Studeren aan de KHLeuven
  • Studenten Service
  • Info & Inschrijvingen
  • Onderzoek en dienstverlening
  • Over de KHLeuven
  • Werken bij de KHLeuven
  • Pers
U bent hier:
Bachelor in toegepaste informatica

Bachelor in toegepaste informatica

Als informaticus ondersteun je het beleid en beheer van organisaties op technisch vlak. Je draagt binnen je organisatie of bedrijf bij tot het efficiënt verloop van alle processen waarin informatie een fundamentele rol speelt.

Is deze opleiding iets voor jou?

Je hoeft helemaal geen computerfreak te zijn om deze opleiding te beginnen. Je hebt een logische geest en oog voor systematiek en structuren in je omgeving. Na het secundair onderwijs heb je al een basiskennis Frans en Engels. Van informatica en bedrijfskunde heb je geen voorkennis nodig.
Het bedrijfsleven zegt je wel iets, je staat open voor vernieuwing en je bent bereid te blijven bijleren. Communiceren en samenwerken vormen voor jou geen enkel probleem.

Wat leer je? Wat kan je zelf kiezen?

Je bestudeert de diverse deelgebieden van de informatica. Je versterkt je sociale en communicatieve vaardigheden, je inzicht in de bedrijfsomgeving en in de wiskundige toepassingsgebieden.

De isp-verantwoordelijke zoekt samen met jou naar het jaarprogramma op maat (eventueel met vrijstellingen).

Doorheen de opleiding kun je eigen klemtonen leggen. Want vanaf het vierde semester kies je tussen drie keuzetrajecten. In elk van deze trajecten ligt de nadruk op verschillende deelvlakken van informatica: systemen en netwerken, softwareontwikkeling en managementinformatiesystemen.

Waar kan je aan de slag?

Je vindt werk in zeer uiteenlopende organisaties en bedrijven, waar je, ruw geschetst, in één of meer van volgende domeinen je taken uitoefent: in softwareontwikkeling, in netwerkbeheer of in opleiding en ondersteuning.

Verder studeren?

Met een bachelordiploma van de KHLeuven kan je twee dingen doen: meteen aan de slag of verder studeren. Neem eens een kijkje bij de bachelor-na-bacheloropleidingen en postgraduaten van de KHLeuven. Je kunt ook voor een master gaan aan een universiteit. Start je zoektocht in de databank overstapmogelijkheden van de Associatie KU Leuven.

Studieprogramma

Bekijk hier het studieprogramma van deze opleiding.

Vrijstellingen

Wie weet kom je in aanmerking voor vrijstellingen? Haalde je al credits in het hoger onderwijs? Mail dan voor een afspraak met de instroombegeleider (marina.lens@khleuven.be)

Inschrijven

Overtuigd? Kijk dan hoe je je kan inschrijven aan de KHLeuven. Deze opleiding wordt gegeven op de Proximuscampus in Haasrode en behoort nu tot de Groep Management en Technologie.

Download de opleidingsbrochure Bachelor in toegepaste informatica (pdf).

KHLim, KHLeuven en Groep T Lerarenopleidingen zijn vanaf nu hogeschool UC Leuven-Limburg.
Daarom hebben we ook een nieuwe website.
Ik wil naar de nieuwe website: www.ucll.be Sluit dit venster indien je nog iets
wil opzoeken op de oude website.
Vanaf 30 oktober gaan de oude KHLim, KHLeuven en Group T websites offline.