Lager onderwijs Heverlee: Flex

 • Studeren aan de KHLeuven
 • Studenten Service
 • Info & Inschrijvingen
 • Onderzoek en dienstverlening
 • Over de KHLeuven
 • Werken bij de KHLeuven
 • Pers
U bent hier:

Lager onderwijs Heverlee Flllex (avond - en weekendonderwijs)

Inschrijven

Je kunt een verkorte opleiding tot Bachelor in het lager onderwijs volgen, afhankelijk van je studie- of werkverleden. Op basis van je vooropleiding of een EVC-procedure die je werkervaring en competenties in beeld brengt, worden er vrijstellingen toegekend. De duur van je studietraject hangt af van je studieprogramma. Er zijn een aantal mogelijkheden:

67 tot 129 studiepunten: tweejarig studietraject (of drie jaar indien je wenst deeltijds te studeren)
60 tot 66 studiepunten: eenjarig studietraject (of meer indien je deeltijds wenst te studeren)
minder dan 60 studiepunten (enkel in Heverlee): eenjarig traject met de klemtoon op werkplekleren (in partnerscholen aangeduid door de KHLeuven)

Je kunt de verkorte opleiding volgen in dagonderwijs of in avond-, weekend- en vakantieonderwijs:

Dagonderwijs

Wil je de verkorte opleiding overdag volgen? Dan kun je terecht op onze campus in Diest. Je neemt dan deel aan de voltijdse dagopleiding. Je studies combineren met een job is hier dus niet mogelijk. Studenten met een diploma bachelor in kleuteronderwijs kunnen dit traject in een jaar afwerken. Studenten met een ander bachelordiploma volgen een tweejarig traject.

Avond- en weekendonderwijs

Wie (deeltijds) werk en studie wil combineren met de verkorte opleiding, kan de avond- en weekendopleiding van de campus in Heverlee volgen. De lessen in Heverlee vinden plaats op:

dinsdagavond tussen 18.00 en 22.00 u.
woensdagnamiddag tussen 16.00 en 22.00 u.
zaterdag tussen 9.00 en 13.00 u.,

Tijdens de herfstvakantie zijn er vijf lesdagen tussen 09.00 en 17.00 u.

Hieronder vind je de te volgen procedures en belangrijke inschrijvingsinfo.

STAPPENPLAN

STAP 1: Je hebt een gesprek met de instroombegeleider, Katrin Ceulemans. Dit kan op een infodag of je maakt een afspraak voor een intakegesprek via de afsprakenplanner. Je verzamelt je diploma(‘s) hoger onderwijs en neemt deze mee naar het intakegesprek of mailt deze door naar mariet.vaesen@khleuven.be.

STAP 2: Je vult een EVK-aanvraag in (te bekomen bij katrin.ceulemans@khleuven.be of mariet.vaesen@khleuven.be) en stuurt deze door naar mariet.vaesen@khleuven.be.

STAP 3: Je doet een voorinschrijving

STAP 4: Indien je je wil voorbereiden op startscreenings van een aantal algemene bachelor vakken kan je startpakketten bekomen tijdens het intakegesprek of via mail (katrin.ceulemans@khleuven.be)

STAP 5: Indien tijdens het intakegesprek blijkt dat je in aanmerking komt om de EVC-procedure te starten, maak je een afspraak met mariet.vaesen@khleuven.be. De EVC-handleiding vind je onder stap 7.

STAP 6: Na het indienen van je EVK-aanvraag en diploma’s mag je je definitief inschrijven. De inschrijvingsperiode voor de definitieve inschrijving en de procedure (je moet een afspraak maken!) vind je op deze webpagina.

STAP 7: Eens je vrijstellingsaanvraag en je administratieve inschrijving in orde zijn, word je verwacht op de startdag van onze opleiding op zaterdag 13 september 2014 vanaf 8.30 uur.

Start academiejaar

Je wordt verwacht op zaterdag 13 september 2014 op de campus Hertogstraat, Hertogstraat 178, 3001 Heverlee.

Programma
9u00 Onthaal met ontbijt
 

Algemene inleiding:

 • toelichting visie + organisatie
  ICT-faciliteiten
  Lunch (zelf mee te nemen) + rondleiding op de campus
  Programma vastleggen
  Kennismaking met studentengroep en studietrajectbegeleider
17u einde

Startscreening

Tijdens de eerste weken van de opleiding zijn de startscreenings gepland. Hieraan deelnemen is zinvol om je beginniveau te bepalen. Indien je je wil voorbereiden voor de startscreening,  kan je het voorbereidingspakket wiskunde digitaal bekomen. Je kan ook bijkomende informatie krijgen om je voor te bereiden op het opleidingsonderdeel Taalvaardigheid Frans.

De startscreenings gaan door op dinsdag en woensdag 16 en 17 september.

 

Zomercursus Frans voor nieuwe (eerstejaars)studenten Bachelor Lager Onderwijs

Denk je dat een grondige opfrissing en herhaling Frans nuttig is voor jou? Wil je je zekerder voelen in je kennis en vaardigheden Frans? Ben je op zoek naar een manier om je optimaal voor te bereiden op de cursus Frans Taalvaardigheid?

Dan hebben we goed nieuws voor je!

Je kan je inschrijven voor een zomercursus Frans. Het departement lerarenopleiding van de KHLeuven werkt hiervoor nauw samen met het Centrum voor Levende Talen in Leuven (CLT).

Alvast wat praktische informatie over deze zomercursus Frans:

 • Prijs: 40,25 euro + 7 euro voor cursusmateriaal
 • Data: van maandag 1 september tot en met vrijdag 5 september 2014, telkens van 9.00u. - 16.00u.
 • Locatie: Centrum voor Levende Talen (CLT), Dekenstraat 4, 3000 Leuven (016/325661). Het leslokaal wordt  ad valvas aangekondigd in de inkomhal van het CLT-gebouw.
 • Inschrijving: Inschrijven kan doorlopend online vanaf 18 augustus (vanaf 10.00u) via www.clt.be of in het secretariaat in het CLT-gebouw zelf (Dekenstraat 4  te Leuven), tijdens de openingsuren (maandag tot vrijdag 9:00-12:00 en 16:00-20:00; zaterdag 9:00-12:00). Je kan je uiterlijk online inschrijven tot zondag 31 augustus of in het CLT-gebouw zelf tot zaterdag 30 augustus.

Om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden vanaf je startniveau, leg je vóór de inschrijving een plaatsingsproef af. Dat kan online vanaf 18 augustus (10 uur) of in het CLT na afspraak. Om toegang te krijgen tot de online inschrijvingsmodule en plaatsingstoets, maak je een CLT-account aan via www.clt.be met een unieke gebruikersnaam en paswoord naar keuze. Die gegevens hou je best goed bij. Je zal ze tijdens de zomercursus nog nodig hebben. Indien je problemen ervaart bij je digitale inschrijving, contacteer het CLT dan telefonisch (016 32 56 61).

Een buitenkans voor studenten die met meer zelfvertrouwen en een grotere bagage de cursus Frans willen starten!

Vrijstellingen

Wie nog geen diploma’s of andere bewijsmaterialen om vrijstellingen te bekomen heeft binnengebracht, neemt contact op met Mariet Vaesen (mariet.vaesen@khleuven.be). Je krijgt een digitale vrijstellingsaanvraag toegestuurd die je invult en terugstuurt.

Opleidingscheques

Indien je opleidingscheques hebt aangevraagd, kan je dit bedrag in mindering brengen op je overschrijving. Zodra je de opleidingscheques ontvangen hebt, kan je ze indienen op datum en ondertekend.